Construirea Unui Spital în Sectorul 6 – O Prioritate pentru București

Spital Nou în Sectorul 6 București - Un Pas către Sănătatea Comunității

În centrul discuțiilor despre infrastructura urbană a Bucureștiului, necesitatea unui sistem medical îmbunătățit este mai pregnantă ca niciodată. Sub sloganul clar și direct “Vrem spitale în București! Vrem spital în sectorul 6!”, comunitatea își exprimă dorința pentru progres și schimbare pozitivă în domeniul sănătății.

Cu un teren de aproape 92.000 mp, situat în apropierea centrului capitalei și în prezent administrat de Dâmbovița Center pentru 49 de ani, există o oportunitate unică de a dezvolta infrastructura medicală a Sectorului 6. Acest teren reprezintă nu doar o valoare imobiliară semnificativă, ci și un potențial loc pentru un spital nou, care să servească nevoile a sute de mii de locuitori.

Provocările sistemului medical actual, de la timpul lung de așteptare în camerele de gardă până la lipsa personalului calificat și managementul inadecvat, sunt bine cunoscute. Aceste deficiențe subliniază necesitatea unei acțiuni concrete pentru îmbunătățirea accesului la îngrijire medicală de calitate.

Această inițiativă nu este doar despre construirea unui nou spital, ci despre crearea unui sistem medical care să încurajeze românii plecați să se întoarcă și să ofere tinerilor motive să rămână în țară. Este un apel la unitate și la acțiune dincolo de diferențele politice, cu scopul comun de a îmbunătăți binele țării și al cetățenilor săi.

Vrem spitale în București! Vrem spital în sectorul 6! Statul Roman este proprietar asupra unui teren de 91.797 mp aproape de centrul capitalei. Dambovița Center a primit în administrare pe o perioadă de 49 de ani un teren cu o valoare imobiliară colosală. Oamenii politici bine intenționați, oamenii de stat în sensul adevărat al cuvântului, indiferent de culoarea politică, vor găsi mereu numitorul comun când vine vorba despre binele României și al românilor. Spunea un vers dintr-o piesă muzicală că "îngerii mor în spitale", așa se întâmplă la noi. Colectiv, Crevedia, PCR (pile/cunoștințe/relații), 4.6 ore de așteptat minim la camera de gardă, microbi, bacterii, lipsă personal, manageri de spital puși politic... de toate acestea trebuie odată pentru totdeauna să scăpăm. Pentru ca romanii plecați să se întoarcă acasă, pentru ca tinerii să rămână în țară, avem nevoie de un sistem medical bine pus la punct. Putem începe cu un spital în sectorul 6!

Posted by Valentin Florea on Wednesday 30 August 2023